User:MarjoleinStassen/Sugarwater

From DigitalCraft_Wiki
Jump to navigation Jump to search

Suikerwater

Suikerwater is water waarin suiker is opgelost. Meestal wordt gewoon kristalsuiker gebruikt om suikerwater te maken, maar hier kan uiteraard ook een andere soort suiker voor gebruikt worden, zoals kandijsuiker, basterdsuiker of poedersuiker. Suikerwater kan het gemakkelijkst gemaakt worden wanneer het water verwarmd is, omdat de suiker dan gemakkelijker in oplossing gaat.

Suikerwater wordt onder andere gebruikt om diabetespatiënten die een suikertekort hebben weer bij te brengen wanneer ze hierdoor zijn flauwgevallen. Suikerwater wordt ook wel gebruikt om baby's te voeden die niet door de moeder gevoed kunnen worden. Suikerwater kan ook worden ingezet om bijen en hommels bij te voeren in tijden van schaarste. Verder vindt het een toepassing in de inmaak van vruchten, omdat het door de hoge osmotische waarde goed conserveert, en ook wordt het gebruikt bij de bereiding van diverse producten, zoals bij sorbets en cocktails.

Recept voor Suikerwater

Mocht je nu vaak cocktails maken, dan heb je suikerwater nodig. Nu kun je dit in de supermarkt of bij de slijterij kopen. Maar er is een veel makkelijker en goedkopere manier!

– 1 Liter water

– 1 Kilo suiker

Recept voor Suikerwater:

Neem een steelpan en doe daar 1liter water in Breng het water aan de kook Zet het vuur lager Voeg daarbij 1 kilo kristalsuiker. (Rietsuiker kan ook maar dan krijg je een amandel kleurige siroop) Los de suiker al roerend op (Let op: laat de siroop niet koken, want dan wordt het te dik en te zoet) Haal de pan van het vuur zodra de suiker is opgelost Laat het afkoelen, en je kunt het overgieten in een fles Bewaar suikerwater het beste in een koelkast Daarna is het ongeveer 3 maanden goed te houden


Sources

1. http://nl.wikipedia.org/wiki/Suikerwater

2. https://cocktailsbar.wordpress.com/2012/11/07/recept-voor-suikerwater-2/