User:Wizza thenicestpizza

From DigitalCraft_Wiki
Jump to navigation Jump to search


Digital craft blog: Light bugs

Dit is mijn blog waar ik mijn research van digital craft op zal publiceren!

Ik houd mij bezig met de zoektocht naar geluk. Hoe leeft men het gelukkigst, wanneer ben je in balans? De laatste tijd trekt de natuur (flora en fauna) mij erg.

Hieronder zijn een aantal namen en links naar kunstenaars die mij inspireren.

-joanna berzowska

-yin gao -Edwin van de Heide - Pipilotti Rist '


Ideeen

Hoofdband voelsprieten zodat je in het donker kan voelen waar je bent. Voor blinde/nachtblinde mensen. Die kunnen voordat ze ergens tegenaan botsen voelen waar ze zijn. (vanuit hier wam ik op Magnetoceptia van Dewi de Vree) [[1]]

Na dit idee kwam ik erop om toch wat meer mijn eigen project waar ik voor autonome beeldende kunst mee bezig ben erbij te betrekken. Ik wil een ruimte maken waarbij je helemaal op je gemak bent, een soort toevlucht oord van de drukte en stres van de stad. Vanuit deze gedachte kwam ik op een werk van Pipilotti Rist waarbij er films van de natuur werden getoond in een ruimte waar je fijn weg kon kruipen in een soort zitzakken. Een plek midden in de stad waar je toch even tot rust kan komen. Hier zie je slechts video vertoningen. Maar het idee dat je een artificiele natuur in de stad brengt sprak mij aan, zo kwam ik erop om kleine insectjes te gaan maken. Geinspireerd op Vibrotots, wil ik bewegende insectjes maken die licht geven als het donker is.

Deze "insecten" passen bij mijn natuur kamer waar je in kan zitten. Het idee is dat het een beetje op de droomvlucht van de efteling lijkt, waarbij je in een andere wereld bent.

File:Digitalcraft1 kwantiteit in kleine simpele dingetjes. Vuurvliegjes.

ruimte: binnen: veilige efteling achtige ruimte. Wie nodig ik uit en waarom?


Inspiratie

pipilotti rist london [[2]]

Floating Flower Garden [[3]]

Youtube tutorials over hoe je insectjes maakt:

[[4]]

[5]