User:Dave

From Publication Station
Jump to navigation Jump to search

Dave van Leeuwen

David Petrus Maria "Dave" van Leeuwen (Delft, 7 april 1997) studeert sinds 2014 Ruimtelijk Ontwerpen aan de Willem de Kooning Academie (studentnummer: 0892119).

Open Design

In september 2016 ben ik begonnen met de practice "Open Design".

Map Tussendijken/Spangen

Na de eerste les zijn we begonnen met het maken van een 'emotional map'. Ik ben door de buurt Tussendijken gewandeld. Over het algemeen kwam de buurt veel vriendelijker en veiliger over dan ik had verwacht. Op het eerste gezicht lijkt het echt een achterstands buurt, maar er zitten echt leuke en gezellige stukken in verborgen. Als eerste kwam ik een markt tegen die elke donderdag plaats vind. Opvallend waren de vele openbare ruimtes van gemeente Rotterdam zoals scholen, een bibliotheek en politiebureau. Ook waren er verbazingwekkend veel speeltuinen/plekken. Ik ben ook een klein stukje door het stadsdeel Spangen gelopen. Hier kwam ik een communistisch-achtig appartementencomplex tegen. Op het eerste gezicht was het een heel vriendelijk complex met deuren die open stonden en speelgoed dat op straat lag. Echter waren er geen inwoners te bekennen en was het complex afgesloten met hekken.

Bouwkeet neighborhood map.jpg

Conclusie map

Wat me op viel was het grote verschil tussen de buurt en de bouwkeet zelf. De bouwkeet is heel erg 'clean' en nieuw, vergelijkbaar met een wit canvas. De buurt echter, is al veel meer geleefd. De inwoners hebben een culturele achtergrond die misschien niet direct in de bouwkeet past. De bouwkeet is echter wel bedacht voor de inwoners van zijn omgeving. Ik denk dat deze mensen minder luxe gewend zijn dan ze in de bouwkeet zullen vinden. Ik wil een connectie maken tussen de inwoners van de buurt en de bouwkeet, hiervoor heb ik allereerst inzichten nodig in de wereld van de doelgroep.

Inzicht bezoekers bouwkeet

Voor de bouwkeet is het belangrijk om inzicht te hebben in de wereld van zijn doelgroep. Hiervoor zou ik het liefste foto's van de huizen van de bezoekers willen ontvangen. Echter kan je niet zomaar verwachten foto's van huizen te ontvangen. Hoe los ik dit op? De bouwkeet is een makerspace, dus vragen naar foto's van gebroken voorwerpen in iemands huis is een toegankelijkere manier om inzicht te krijgen in iemands huis. Ik wil een database creëren van gebroken voorwerpen, zodat de bezoekers van de makerspace elkaar kunnen helpen met het repareren van elkaars huis.

Repairkeet

Procesboek2.jpg

Proces

Procesboek1.jpg Procesboek3.jpg Procesboek4.jpg Procesboek5.jpg Procesboek6.jpg Procesboek7.jpg Procesboek8.jpg Procesboek9.jpg Procesboek10.jpg

Ontwerp huisstijl

Procesboek11.jpg Procesboek12.jpg

Promotiemateriaal

Procesboek13.jpg Procesboek14.jpg Procesboek15.jpg Procesboek16.jpg Procesboek17.jpg

Personaliseren

Procesboek18.jpg Procesboek19.jpg Procesboek20.jpg