TAMMY & SOPHIE

From DigitalCraft_Wiki
Jump to navigation Jump to search

Aan het begin van dit kwartaal, en aan het begin van dit proces, wilde ik ontzettend graag serieuze steken leren. Ik wilde graag een aantal echte steken kennen. Na wat research kwam ik er achter dat de kunst van het borduren haast al zo lang als de mensheid bestaat. Daarbij is het een versiering die aangebracht wordt doormiddel van naald en draad op een weefsel. Borduursteken wilde ik leren!

Na op youtube opzoek te gaan naar iemand die mij dit zou kunnen leren kwam ik al vrij snel Tammy tegen. Tammy legt in haar Handbook of Stitches in 52 weken 52 borduur steken uit in 52 youtube video's van zo'n 2,5 minuut. Geweldig is, naast Tammy's duidelijk manier van het uitleggen en in beeld brengen van de steken, Tammy's intro video van een minuut die elke week aan de nieuwe steek vooraf gaat. Dit laat haar enthousiasme voor en haar trots op het Handbook of Stitches zien. Ik vind dit aandoenlijk. Vooral omdat de intro van de video's, ik durf het bijna niet te zeggen, een beetje knullig is. Maar ik vind het hierdoor juist prachtig!

Tammy's Handbook of Stitches, Steek 1, de RIJGSTEEK: https://www.youtube.com/watch?v=Jr2I9ec5DyE


Mijn eerste borduursteekjes, gemaakt aan de hand van Tammy:

640px-Tammy%26Sophie.jpeg

640px-Tammysophie.jpeg


Om handwerk hangt, in mijn ogen, een liefelijke en liefkozende sfeer. Je voelt en merkt dat in hoe de maker er over praat en het is te zien aan het werk(je). Aan het begin van dit kwartaal vond ik dit aandoenlijk. Zo kon ik het niet over mijn hart verkrijgen om een, bij de Piekfijn aangeschafte, borduurwerk uit elkaar te halen. Het is namelijk overduidelijk dat iemand dit werkje met liefde en plezier, en wellicht ook nog wel met bloed, zweet en tranen, gemaakt heeft. Ik kan dit dan niet zo, in een paar minuutjes, uit elkaar rijten. En fin, aan het begin van het kwartaal zag ik de waarde van deze werkjes al zin. Maar nu snap en, vooral, voel ik de waarde ervan. Ik heb nu namelijk zelf ervaren hoe diep de connectie tussen de maker en het werkje gaat.

Een goed voorbeeld van een borduurder / gevoelsmens is Jan. Maak kennis met de man en zijn borduurnaald : http://www.borduurmuseum.nl/borduren