User:Rocco

From DigitalCraft_Wiki
Revision as of 10:23, 17 April 2016 by Rocco (talk | contribs) (→‎Week 3)
Jump to navigation Jump to search

Roos Deutz

0887365@hr.nl


Week 1

A historical example; Etching


Ik ben begonnen met het ontdekken van verschillende soorten print technieken. Eentje die ik graag wilde uitproberen is etsen. Etsen is een diepdruk techniek.

First: polijst je koperplaat en maak het schoon met Brazzo, ontvet deze daarna met soja. Een ets wordt gemaakt door delen van de plaat af te dekken met een materiaal dat bestendig is tegen het etsmiddel (was). Vanuit daar kun je verschillende methode hanteren om je tekening te bewerken in de plaat.

Lijnets


Dit was mijn eerste lijnets ooit gemaakt. Als onderwerp zie je een verdord bos tijdens de winterperiode onder een sterrenhemel geïnspireerd op die van Van Gogh





Fotopolymerets
















Dit is mijn eerste fotopolymeer-ets ooit gemaakt. De foto is door mijzelf gemaakt op de Egeische zee.




Koperplaten





First Copper: Fotopolymeer-ets Bij de fotopolymeer-ets wordt er gebruik gemaakt van een lichtgevoelige polymeerfolie die op de etsplaat wordt gesealed. Door de folie te belichten wordt deze gehard. De onbelichte delen worden in een soda (de oplossing) weggeweekt zodat het koper op deze plekken weer bloot ligt. De plaat kan nu met het folie er op geëtst worden. Er is geen ruimte voor toon. Het benaderen van tonen wordt met rasters gedaan.

Second Copper : Etsen is een diepdruk techniek. Degene die ik heb gebruikt is de lijnetstechniek, hiermee maak je de tekening met een etsnaald Polijst je koperplaat en maak het schoon met Brazzo, ontvet deze daarna met soja. Een ets wordt gemaakt door delen van de plaat af te dekken met een materiaal dat bestendig is tegen het etsmiddel (was). De plaat wordt op de afgedekte delen niet door het etsmiddel weggebeten. De delen die wel weggebeten worden kunnen inkt vasthouden (ijzerchloride). Deze inkt kan met behulp van een rolpers op (nat) papier gedrukt worden.



Week 2

A comparative example; The camera as material


"I took a deep dive into an elegant sea of forms"; Marie-Christine Biebuyck


Door fotografie, de camera als materie kan ik verschillende eigen werelden en tijdgeesten creëren. Hier experimenteer ik graag mee en kies zeker niet altijd voor het 'nu'. Ik observeer, en wat ik zie is uniek. Vervreemding, mystiek en romantisch aspect wil ik in mijn werken nog meer een rol laten spelen en ik ben er van bewust dat deze kunnen worden aangesterkt door dit experimenteren met en door verschillende technieken.


Experiment 1
Experiment 2
Experiment 3
















Week 3

An example of a new skill-try out; Pinhole camera


Ik had nog nooit zelf een camera gemaakt, wel gehoord dat dit mogelijk is in de vorm van een pinhole camera, de afstammeling van de camera obscura. Je kon deze in allerlei vormen en maten maken, maar ik heb gekozen voor eentje waarbij je de film van de ene volle rol in een lege rol draait, zo dat je meer opname kan maken dan 1 (zonder steeds het papier te hoeven vervangen).

Pinhole01.jpg Pinhole02.jpg Pinhole03.jpg Pinhole04.jpg


Pinhole-exp01.jpg
Pinhole-exp02.jpg
Pinhole-exp03.jpg
Pinhole-exp04.jpg
Pinhole-exp05.jpg